Cursusweek Beter Thuis met Dementie

In de maanden september en november 2021 organiseerde het Expertisecentrum Dementie, een samenwerking tussen Topaz en ActiVite, de eerste cursusweek Beter Thuis met Dementie.

In deze week verblijven 6 echtparen/stellen waarvan één de diagnose dementie heeft in een vakantieboerderij in Koudekerk. Tijdens hun verblijf kunnen zij verschillende workshops volgen. De cursusweek bestaat uit een afwisselend programma, met momenten van ontspanning, maar ook van verdieping. Er zijn workshops die de stellen samen doen én workshops die de mantelzorger volgt of de persoon met dementie zelf volgt. Deze vakantie helpt hen binnen de relatie om te gaan met de gevolgen van dementie, zodat zij samen sterker zijn, en bewust stil staan bij wat nog wél kan.

Positieve ervaringen

Dineke en Willem Steenvoorden volgden deze cursusweek in november 2021. Tijdens deze week kregen zij een rugzak aan kennis mee. Bijvoorbeeld over voeding en de veranderende relatie. Dineke en Willem wilden graag hun positieve ervaringen delen door middel van een interview met het Leidsch Dagblad. Dat interview is hier te lezen (dit is een premiumartikel).

Vervolg

Vanwege het succes van de vorige edities vinden ook dit jaar weer 2 cursusweken plaats in de maanden maart en mei 2022. Kijk hier voor meer informatie.