Bewoners Topaz Vlietwijk verspreiden vrolijkheid met zorg-keien

De bewoners van verpleeghuis Topaz Vlietwijk hebben het afgelopen corona-jaar veel warme zorg en lieve gebaren ontvangen van vele Voorschotenaren. Hoog tijd om iets terug te doen.

Daarom hebben bewoners van Vlietwijk als klein bedankje ruim honderd ‘zorg-keien’ gemaakt en verstopt in Voorschoten. Ze toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de vinder en dat is nou juist de bedoeling: het verspreiden van een beetje vrolijkheid. Wie een van de 10 gouden zorg-keien vindt, kan bovendien rekenen op een mooie prijs!

De zorg-keien, een Topaz-variant op de momenteel populaire zwerfkeien, zijn beschilderd door de bewoners naar hun eigen idee. Het is een bonte verzameling van ruim honderd stenen met bloemen, dieren en allerhande fantasiefiguren erop. Activiteitenbegeleidster Chantal de Jong. “We zijn al een paar weken bezig met het beschilderen van de stenen. Alle 70 bewoners deden mee. Zij beschilderde de stenen stuk voor stuk met veel aandacht, plezier en liefde. De bewoners vonden het prachtig om te doen en waren al druk aan het fantaseren wat de kinderen en Voorschotenaren straks van hun stenen vinden.”

Verstoppen

Omdat zorg-keien nou eenmaal moeten gaan zwerven, gingen de bewoners dinsdag 30 maart op pad om de stenen te verstoppen op verschillende locaties in Voorschoten. Chantal: “Samen met vrijwilligers gingen de bewoners er lekker op uit, wat heel gezellig was. Voor veel vrijwilligers was dit ook weer een van de eerste activiteiten die ze in lange tijd konden ondernemen met de bewoners. Het prachtige weer was een extra cadeautje.”

Keien volgen

Vinders van een zorg-kei zien op de steen een verwijzing naar de Facebookpagina ZorgKeien-Vlietwijk. Chantal: “We hopen dat mensen op die pagina een berichtje achterlaten om ons te laten weten waar ze de kei hebben gevonden. Het liefst natuurlijk met een foto erbij. Onze bewoners zijn namelijk heel benieuwd naar de reacties en waar hun keien allemaal belanden, het leeft echt in huis.” De bedoeling is dat vinders de kei zelf weer ergens anders leggen om opnieuw gevonden te worden. Chantal: “Het zou leuk zijn als de keien echt gaan zwerven. Zelf vond ik er vandaag al een in Warmond, een dag nadat ze in Voorschoten zijn verstopt!”

De gouden kei

De bewoners van Vlietwijk hebben ook 10 gouden zorg-keien laten zwerven. Hiermee kunnen Voorschotenaren leuke prijzen winnen. De eerlijke vinder kan een berichtje sturen via Facebook en een afspraak maken om de prijs in ontvangst te nemen.