12 april HD Café - Huntington voor beginners, en alles wat u misschien toch zou willen weten....

Woensdag 12 april organiseren we weer een HD Café. Dit keer is het thema: Huntington voor beginners, en alles wat u misschien toch zou willen weten....

Spreker: Dr. Ahmad Aziz

Dr. Ahmad Aziz geeft op begrijpelijke wijze uitleg over de ziekte van Huntington, beginnend met een historisch perspectief, gevolgd door de ontstaanswijze en het verloop van de ziekte, klinische verschijnselen, (ondersteunende) behandelingen en een toekomstperspectief met blik op veelbelovende therapieën die momenteel in ontwikkeling zijn.

Dr. Aziz studeerde geneeskunde en specialiseerde zich vervolgens in zowel de Neurologie als Epidemiologie aan de Universiteit Leiden. Na een bijna tweejarig verblijf in Londen waarbij hij zich verder bekwaamde in bewegingsstoornissen en neurogenetische aandoeningen, vestigde hij zich in 2018 in Duitsland waar hij momenteel leider is van een onderzoeksgroep aan het 'German Centre for Neurodegenerative Diseases'. Tevens werkt hij als neuroloog bij de afdeling Neurologie van het Academisch Ziekenhuis van Bonn en is hij voorzitter van de wetenschappelijke en bio-ethische adviescommissie van het European Huntington Disease Network (EHDN).

Praktische informatie

Datum: woensdag 12 april 2023
Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Plaats: Topaz Overduin, kapel
Nachtegaallaan 5, 2225 SX Katwijk

Entree, koffie/thee gratis.

Meld u hier aan

Contact

E: hdcafe@topaz.nl
W: www.huntingtonplein.nl / www.topaz.nl